Opstart rijlessen vanaf 11 Mei

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 10:47

Lessen gaan opnieuw van start op weekdagen vanaf 18u00 . 

Examen gaan vanaf 25 Mei weer van start wees tijdig om te boeken www.autoveiligheid.be

 

Strikt toepassen van basismaatregels !

- Voor en na iedere les worden de handen gewassen.

- Bij wissel van kandidaat/lesgever voertuig reinigen en zo lang mogelijk laten verluchten.  

                - Buitenkant wagen: Handgrepen voor- als achteraan, handgreep koffer, handgreep vooraan motorkap (indien gebruikt, zeker na examen)

                - Binnenzijde: Deurhandgrepen, handvat/knoppen om ramen te bedienen, handvat/knop om spiegels af te stellen, stuur, hendels voor bediening van lichten, geluid, knipperlichten, ruitenwissers, enz. dashboard, middenconsole, GPS, versnellingspook, handrem, binnenspiegel, handschoenkastje indien gebruikt, zonneklep aan beide zijden, hendels voor bediening van de zetel, hoofdsteun, gordel: zowel gordel zelf als het gordelslot

- Examen: De leerling / deelnemer dient bij het begin het voertuig te desinfecteren volgens het protocol. (deze tijd wordt gerekend als tijd achter het stuur)

- Zoveel mogelijk de afstand tussen kandidaat en lesgever proberen te bewaren.  

- De leerling biedt zich aan voor de lessen en examen met een mondmasker (volgens de richtlijnen in de generieke nota). Zonder masker gaat de praktijkles en/of examen niet door.   

- Een derde persoon in het voertuig wordt niet toegelaten, met uitzondering van een stagiair of examinator 

- Airco nooit instellen met interne circulatie (steeds buitenlucht instellen) Aanbevolen reinigingsmiddelen:

Gebruikelijke neutrale reinigingsmiddelen, daarna ontsmetten 

Om te ontsmetten kunnen volgende producten worden gebruikt. 

 • Producten op basis van ethanol
 • Quaternaire ammoniumzouten
 • Verdunde javel (10ml in 1 L water)
 • Zuurstofwater (H2O2)
 • Ontsmettende doekjes obvethanol en/of propanolol kunnen ook worden gebruikt 
 • Overgangsmaatregelen:

  Wanneer ten gevolge van de opschortingsperiode (van 16/03/2020 t.e.m. 17/05/2020), de verplichtingen met dwingende termijnen niet konden worden nageleefd (bv. omwille van het vervallen van de geldigheid van het voorlopig rijbewijs), wordt aan de betrokkene een uitstel verleend.

  Volgende overgangsmaatregelen zijn van toepassing:

  • Wanneer de geldigheid van het theorie-examen vervallen is na 15/03/2020, mag u toch nog het praktijkexamen afleggen zonder eerst opnieuw te moeten slagen voor het theorie-examen tot en met 31/12/2020. Wanneer de geldigheid van uw theorie-examen vervallen is na 15/03/2020, kan u toch nog een (nieuw) voorlopig bekomen bij uw gemeentebestuur tot en met 30/09/2020.
  • Wanneer de geldigheid van uw voorlopig rijbewijs vervallen is na 15/03/2020, wordt deze geldigheid verlengd tot en met 30/09/2020. U mag dus tot en met 30/09/2020 blijven oefenen met uw voorlopig rijbewijs.
  • Kandidaten die in het bezit zijn van een voorlopig rijbewijs waarvan de geldigheid verstrijkt in de periode van 16/03/2020 tot en met 30/12/2020, dienen geen praktisch onderricht te volgen in een rijschool om tot en met 31/12/2020 toegelaten te worden tot het praktijkexamen.
  • Wanneer de geldigheid van uw gevolgde lessen bij een erkende rijschool vervallen is na 15/03/2020, wordt de geldigheid van deze lessen verlengd tot en met 31/12/2020.
  • Wanneer de geldigheid van uw geslaagd examen op privéterrein vervallen is na 15/03/2020, wordt de geldigheid van dit examen verlengd tot en met 31/12/2020.
  • Wanneer u al een afspraak had voor een examen en u deze afspraak werd geannuleerd omwille van de opschorting van de examens, moet u voor deze afspraak geen retributiebijslag betalen.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.